Jeugdorkest

Wil jij lid zijn van onze jeugd? Dan heb je samen met andere kinderen/jongeren een heel eigen plek binnen onze vereniging!

We vinden het fijn als jij met plezier muziek maakt! Daarom kun je bij ons blokfluiten vanaf groep 3, en slagwerker zijn of op een blaasinstrument spelen vanaf groep 4-5.

We zorgen voor goede leraren, die op een moderne manier muziekles geven. Oefenen hoort erbij en als dat een beetje lukt, kun je steeds meer en wordt muziek maken nog leuker. We proberen je vanaf het begin al samen te laten spelen met andere kinderen/ jongeren, want dat is het allerleukst!

Ben je al iets verder in de opleiding, speel dan lekker mee in ons jeugdorkest of jeugd slagwerkensemble! We hebben voor het jeugdorkest een jonge, enthousiaste dirigent, Bart van Bree. Hij vindt het erg leuk om samen met de leden van het orkest te bekijken wat ze willen spelen. En dat betekent meestal dat er moderne muziek op de lessenaar komt!

We zijn ook blij met de dirigent van het jeugd slagwerkensemble, Peter Bergmans. Hij weet altijd weer muziekstukjes te vinden waarbij jij als beginnend slagwerker lekker met andere kinderen samen kunt spelen!

Daar rondom heen organiseert de jeugdwerkgroep allerlei activiteiten, waar we muziek bij kunnen maken. We gaan jaarlijks op kamp, ‘Loons got Talent’ staat op het programma, dit jaar is er een openlucht Pinkpop concert. De afgelopen jaren zijn we naar de Efteling geweest, soms gaan we in Duitsland naar de Kerstmarkt en afgelopen jaar hebben we met Desdemona samen een Kerstmusical uitgevoerd. Dat was heel gaaf: de kinderen van Desdemona speelden en zongen, wij maakten de muziek erbij!

De kinderen die nog niet in het jeugdorkest en/of het jeugdslagwerk ensemble spelen proberen we altijd ergens te laten spelen waar kinderen bij elkaar komen: kerstmarkt op school, inhalen van Sinterklaas, een apart koffieconcertje voor ouders, opa’s en oma’s, Loons got Talent, in het voorprogramma van het ‘grote’ Kerstconcert of openluchtconcert in de zomer.. mogelijkheden genoeg!

Het jeugdorkest heeft repetitie zaterdags van 16.15 uur tot 17,15 uur in de Pit in Overloon, en het jeugdslagwerkensemble donderdags van 19 uur tot 20 uur in de Pit in Overloon.

Wat vinden onze jeugdleden ervan?

‘Fluiten met andere kinderen is leuk en optreden is spannend en leuk!’
Romy, blokfluit, 7 jaar

‘De liedjes vind ik leuk en het is een hele leuke dirigent en het is gewoon leuk om te doen! ’
Jans, bugel, 9 jaar